Fuengirola - miten se lausutaan?Fuengirola on suomalaisille tutuksi tullut alue, sillä Etelä-Espanjan rannikon kaupungissa asuu suuri suomalaisyhteisö. Fuengirolan suomalaiskeskittymästä on tehty lukuisia tv-sarjoja, ja Aurinkorannikolle muuttaa jatkuvasti enemmän suomalaisia.

Fuengirola ja sen ympäristö voittavat monen mielestä mennen tullen Suomen kylmän talven. Yleisestä käsityksestä poiketen Fuengirolassa asuu muitakin kuin eläkeläisiä: myös lapsiperheet ja työikäiset ovat löytäneet paikkansa “Fugesta”. Tilapäinen oleskelu on monen kohdalla muuttunut pysyväksi, ja Suomi kutsuu enää vain kesälomilla.Myös suomalaiset yritykset ovat löytäneet tiensä Fuengirolaan. Useat pienyrittäjät ovat lähteneet kokeilemaan onneaan menestyksekkäästi Aurinkorannikolle. Alue vetää kuitenkin myös suurempia toimijoita, esimerkiksi telekommunikaation ja -markkinoinnin parissa toimivia yrityksiä. Fuengirolassa on mahdollista saada palveluita suomeksi, ostaa suomalaisia elintarvikkeita ja laulaa suomalaisia iskelmiä karaokebaareissa. Fuengirolasta onkin tullut suosittu keikkapaikka suomalaisille artisteille; Aurinkorannikon alueelta löytyy myös suosittu äänitysstudio.

Fuengirolan Suomi-yhteisö herättää monenlaisia tunteita pelkällä olemassaolollaan. Vaikka Fuengirola on pysyvien asukkaiden lisäksi matkailijoiden suosiossa, myös kritiikkiä aluetta ja sen asukkaita kohtaan nousee silloin tällöin. Fuengirolan suomalaisten pitäytymistä omassa kulttuurissaan on arvosteltu esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, toisaalta yhteisöä puolustetaan sillä, että Espanja hyötyy suomalaisten maahan kantamista euroista. Joka tapauksessa suomalaisyhteisö on jo vakiintunut alueelle, ja toisaalta vastaavia yhteisöjä on useita esimerkiksi saksalaisilla.


Suomalaisten elämäntavan Fuengirolassa voi nähdä ongelmallisena siinä mielessä, että monilla asukkailla ei välttämättä ole halukkuutta oppia espanjalaisia tapoja ja kulttuuria. Tämä saattaa tuottaa hankaluuksia silloin, kun paikallisen väestön kanssa tulisi syystä tai toisesta olla tekemisissä. Vaikka moni yritys tarjoaa nimenomaan avustavia palveluita suomalaisille ja ilman espanjan kielitaitoakin pärjää, olisi kielen alkeiden opettelusta suurta hyötyä. Kielitaito avaa monia ovia, ja tekee elämästä Espanjassa mukavampaa!

Espanja on kielenä helpohko, ja hyvällä motivaatiolla saa varmasti loistavia oppimistuloksia aikaan. Paikallisten kielikoulujen ohella Aurinkorannikon alueelta löytyy monia vaihtoehtoja espanjan opiskeluun. Intensiivikurssilla jossakin lähialueen kaupungissa kielen opiskeluun voi keskittyä kunnolla, samalla kun näkee uusia paikkoja.


Andalusian alueella on useita toinen toistaan hienompia kaupunkeja, joiden historia on värikäs ja kulttuuri monipuolista. Lyhyen matkan päässä sijaitsevat mm. historialliset Granada, Sevilla ja Cádiz. Lähempänä Fuengirolaa löytyvät kaunis Marbella, vilkas Malaga sekä rauhallinen Nerja.

Aikuisten ja nuorten kielikursseilla espanjaa oppii mukavassa ilmapiirissä, sekä tutustuu uusiin ihmisiin ja kaupunkiin. Ryhmämatkalla taas pääsee jakamaan kokemuksen oman porukan kesken! Speak&Fun Kielimatkat järjestää juuri sopivia kielikursseja kaikenikäisille. Tutustu tarjontaamme ja varaa oma espanjan kielikurssisi täältä: https://www.speakfun-kielimatkat.com/espanjaa/espanja

¡Hasta pronto!


PS. Espanjaksi Fuengirola lausutaan “Fuenhirola”.