Electronic Travel Authorization (eTA) Kanada

Electronic Travel Authorization (eTA) Kanada 

Uutinen on tärkeä kaikille niille, jotka haluavat matkustaa Kanadaan lentäen 15. maaliskuuta 2016 alkaen, sillä voi olla, että ilman tarvittavia toimenpiteitä maahantulo ei onnistu! Kyseessä on Electronic Travel Authorization (eTA), matkustuslupa, joka on pakollinen kaikille niille, joilla ei ole pysyvää viisumia tai oleskelulupaa Kanadassa. Matkustuslupa tulee hakea sähköisesti

Jos olet jonkin aikaan etsinyt googlesta tietoa kyseisestä matkustusluvasta, ei hätää, olemme kirjoittaneet pienen artikkelin hakemisprosessista, vaihe vaiheelta.

1. Vaihe

Avaa seuraava linkki: http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas.asp

Vaikka teksti on englanniksi, se ei ole niin vaikeaa! Ensimmäiseksi sanotaan, että 15.03.2016 alkaen henkilöt, jotka matkustavat Kanadaan lentäen, tarvitsevat eTA-matkustusluvan,  poikkeuksen tekevät Yhdysvaltojen ja Kanadan kansalaiset.

Electronic Travel Authorization (eTA)", Kaiken lähtökohta

2. Vaihe  Find out if you need an eTA or a visitor visa/ Varmista, että tarvitset eTA-matkustusluvan

Tätä varten tulee ensiksi valita oikea maa. Meidän tapauksessa valitsemme "Finland" Älä etsi Suomea listalta, sillä teksti on englanniksi! Seuraavaksi paina GO ja sinulle ilmestyy viesti, jossa kerrotaan, että kyllä, sinun täytyy hakea matkustuslupa-eTA.

3. Vaihe

Apply for an eTA/ eTAn anominen

Anomista varten tarvitset passin, sähköpostiosoitteen sekä luottokortin, sillä matkustusluvan hakeminen maksaa noin 7 euroa.

Teksti on englanniksi. Jos ymmärrät englannin kieltä hyvin, asian hoitaminen ei pitäisi olla monimutkaista! Mutta jos epäilet taitojasi olisi hyvä, jos pyytäisit ystäväsi apua! Kysymyksessä ei ole monimutkainen asia, mutta aina on hyvä, jos apua on saatavilla.

Toivottavasti tästä on kirjoituksesta on apua!

                                                        Tässä on vielä video tapahtumakulusta