Joulukuussa joulumarkkinoille


Nyt kun illat alkavat pimenemään ja viltit ja kynttilät on kaivettu esille, on hyvää aikaa alkaa suunnitella kielimatkaa joulunalusajalle. Parasta matkalla tietenkin olisivat Euroopan kuuluisat, parhaat ja tunnelmallisimmat joulumarkkinat, joita löytyy monista eri kohteistamme. Tässä muutama parhaista..

Saksankielisiin maihin:

Saksan joulumarkkinat ovat tunnettuja koko maailmassa ja monesta kaupungista löytyy useammatkin markkinat. Suosituimmat löytyvät kuitenkin Berliinistä, jossa järjestetään noin 50 erilaista markkinaa ympäri kaupunkia joulunalusaikana. Suurin näistä sijaitsee Kaiser Wilhelmin muistokirkolla. 2 miljoonaa joulua rakastavaa ihmistä tutustuu kojuihin vuosittain Glühwein-lasillisen eli saksalaisen glögin kanssa.

Yksi kauneimmista ja tunnelmallisimmista kohteista suunnata joulun aikaan on Wien. Lumi peittää alleen koko kaupungin ja jo satoja vuosia olemassa olleet ”Christkindmärkte”-markkinat valtaavat kadut ja aukiot. Joulu on paikallisille sosiaalista aikaa ja he tapaavat toisiaan punssin tai Glühweinin ja mausteisten joulukeksien lomassa. Tärkeimpiin markkinoihin kuuluvat Rathausplatz market, jossa näkemisenarvoiset että vähän mauttomat kojut sijaitsevat. Muista tutkia kaupungintalon jouluisia ikkunoita. Schönbrunnin palatsin markkinat ovat astetta hienostuneemmat.

Englanninkielisiin maihin:

Marraskuun lopusta joulun aatonaattoon saakka voi Lontoossa ihailla talven ihmemaata Southbank Center:issä ja London Eye –maailmanpyörän ympäristössä. Alue täyttyy saksalaistyylisistä puisista kojuista, jotka myyvät Bratwurstia ja piparkakkuja. Mukillisella englantilaista glögiä on mukava kuunnella kuorojen joululauluja sekä ihailla upeita maisemia Thames-joen varrella.

Toinen jouluista tunnelmaa huokuva kaupunki on Dublin, jossa Guinnesin juomisen ohella voi vierailla 12 päivää kestävillä suhteellisen uusilla joulumarkkinoilla, josta voit löytää puisia leluja, lasimaalauksia, käsintehtyjä koruja sekä muuta taidetta. Nämä markkinat soveltuvat hyvin myös pienemmille perheenjäsenille.

Espanjankieliseen maahan:

Barcelonan perineiset joulumarkkinat järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1786 ja nykyään sieltä löytyy yli 300 kojua myymässä kaikkea mahdollista jouluun liittyvää kuten käsintehtyjä koristeita sekä joulukuusia. Kummallista kyllä suosituimmasta myynnissä olevasta seimi-figuurista löytyy kuuluisa ja vähän outokin katalonialainen figuuri ”caganer”. ”Caganer” on pieni hahmo kyykistyneenä höyryävän ulostekasan päälle housut nilkoissa. Sama hahmo löytyy monista perinteisistä lasten leikeistä ja peleistä, joita järjestetään markkinoilla.

Nyt onkin siis hyvä aika varata kielikurssi vielä marras-joulukuulle ja lähteä samalla ihastelemaan upeita eurooppalaisia joulumarkkinoita. myöskin niitä oudoimpia.