Olutta Oktoberfesteillä!


Parhaillaan on taas maailman kuuluisimman ja suurimman kansanjuhlan, Oktoberfestin aika! Kalja virtaa Münchenin Theresienwiesellä kahden viikon ajan 6. lokakuuta saakka. Tämä vuoden juhlat on järjestyksessään jo 180. kerta, festivaalit on jätetty järjestämättä vain muutaman kerran koleraepidempian ja molempian maailmansotien aikana.
Oktoberfesteillä soitetaan paljon Saksalaista "Schlageria" eli kansanmusiikkia sekä baijerilaista musiikkia.

Oktoberfestit saivat alkunsa kun kruunuprinssi Ludvig Baijerilainen ja prinsessa Therese von Saxony-Hildburghausen menivät naimisiin lokakuussa 1810. Juhlien päätteeksi järjestettiin hevosajot, joiden järjestäminen myös seuraavana vuonna loi pohjan Oktoberfesteille. Vuodesta 1818 lähtien vierailijat pystyivät sammuttamaan janonsa festivaaleilla myytävällä oluella, mutta vasta 1896 juhlijat kumosivat oluensa kaljateltoissa. 

Nykypäivänä Oktoberfest on maailman suurin festivaali, jossa vierailee vuosittain noin 6 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa. Enenevissä määrin myös ulkomaalaiset ovat alkaneet pukeutua perinteisiin baijerilaisiin vaatteisiin: naiset Dirndliin ja miehet Lederhosen-nahkahousuihin. 
 
Münchenin kielikoulumme opiskelijoita päällään Dirndl-mekot ja Lederhosen-housut.

Viime vuonna Oktoberfesteillä syötiin 116 härkää, 57 vasikkaa sekä juotiin 6,9 miljoonaa litraa olutta. Oktoberfesteillä perinteisesti juodaan olutta ”Maß”:in verran eli lasista löytyy kerrallaan litra olutta, joka on kaiken lisäksi vahvempaa kuin normaalisti.

Oletko sinä ikinä käynyt Oktoberfesteillä Münchenissä tai muilla olutfestivaaleilla? Kerro ihmeessä kokemuksistasi!