Kielten osaamisen ja opiskelemisen tärkeydestä


Kieliä voi nykyään opiskella jo ensimmäisestä luokasta lähtien, ruotsin kieli on pakollista ja useimpiin tutkintoihin kuuluu muutaman eri kielen opiskelu vaikkei lingvistiikkaa opiskelisikaan. Kielten osaamisen tärkeys kasvaa globalisaation myötä rajattomasti.

Nykymaailmassa myös yhä useammin tarvitaan työntekjiöitä, jotka osaavat kommunikoida eri kielillä ja tulla toimeen muiden kulttuurien kanssa. Yritykset työskentelevät enenevissä määrin kansainvälisten firmojen kanssa, eivätkä vain oman maansa rajojen sisäpuolella. Ei siis ole väliä minkä uran valitset, ylimääräisen kielen osaaminen antaa sinulle kilpailuetua. Kielten osaaminen on kuitenkin joissain ammateissa niin tärkeää ettei sitä pidetä enää erikoisena erityistaitona, vaan se on osa ammattitaitoa ja työntekijöiden oletetaan puhuvan muitakin kieliä kuin äidinkieltään. 

Opiskelemalla kieliä pääset helpommin sisälle muihin kulttuureihin, jotka saattavat yllättää monipuolisuudellaan. Kommunikointi vieraan kulttuurin edustajan kanssa hänen äidinkielellään on paras tapa tutustua, oppia sekä ymmärtää!

Uuden kielen oppiminen ei siis sisällä vain kielioppia ja sanastoa, vaan myös äänteitä ja ääntämistä, ilmaisua ja uutta tapaa suhtautua asioihin. Oppiminen tuo ymmärrystä miten käyttäytyä ja miten ymmärtää uusia kohtaamisia ja ihmisiä. Muista myös, ettet ole koskaan liian nuori, eikä ole ikinä liian myöhäistä aloittaa uuden kielen opiskelu.
  
Älä välitä, jos et kuulosta natiivilta kielen puhujalta, sinulta ei odoteta sitä. Esimerkiksi Marokossa saa paikalliset hihkumaan riemusta kun vain tervehtii, kiittää ja toivottaa hyvää päivänjatkoa arabiaksi. Vain muutaman sanan ja ilmaisun osaaminen ja mahdollisuus kommunikoida toisella kielellä arkisissa tilanteissa antaa itsestäsi avoimemman, ystävällisemmän ja paikallisista kiinnostuneen kuvan.

Uuden kielen opetteleminen jopa kasvattaa aivosolujesi määrää sekä parantaa analyyttisia ja tulkinnallisia kykyjäsi! Kielten osaamisen ja opiskelun tärkeyttä ei siis voi mitenkään vähätellä.