Amerikkalaista mahtipontisuutta

Jos satut lähtemään tai jo olemaan kielikurssilla Amerikassa, on sinulla täydellinen mahdollisuus osallistua amerikkalaisten tärkeimpään päivään 4th of July:hin! Kaikki ovat varmasti joskus kuulleet kyseisestä päivästä, mutta mitä se pitääkään sisällään? 


 Heinäkuun neljäs eli Amerikan itsenäisyyspäivä on amerikkalaisuuden huipentuma, jolloin koko kansa suuntaa valtavien piknik-koriensa kanssa puistoihin. Päivään kuuluvat erottamattomasti Amerikan liput sekä puna-sini-valkoiset vaatteet, paraatit, kansallishymnin God bless America laulaminen, pesäpallopelit, grillaaminen, hotdogit ja hampurilaiset. Usein järjestetään myös kilpailuja vesimelonin syömisessä, koska niiden kasvukausi on heinäkuussa parhaimmillaan. 4th of July huipentuu aina valtaviin, todella pitkään kestäviin ilotulituksiin, joita lähdetään katsomaan perheen tai ystävien kanssa. Itsenäisyyspäivän juhliminen eroaa siis huomattavasti Suomen rauhallisesta ja seesteisestä joulukuun kuudennesta... 

Tämän kaiken mahtipontisen juhlimisen mahdollistaa vuonna 1776 annettu itsenäisyysjulistus Philadelphiassa. Jo seuraavana vuonna ilotulitukset kuuluivat päivän juhlistamiseen, mutta vasta vapaussodan päättymisen jälkeen 1783 alkoi oikea juhliminen. 


 4th of July on vuodesta 1941 asti ollut pyhäpäivä ja tällöin ovat myös kaikki Amerikan kielikoulut suljettuina. Voit tästä huolimatta ottaa päivästä kaiken irti tutustumalla paikallisiin juhliviin amerikkalaisiin ja vaikka haastattelemalla heitä heidän omista 4th of July –perinteistään! Ja tietenkin luoda omia perinteitäsi :)