Europe Day

Eilen 9. toukokuuta vietettiin kaikissa Euroopan unionin jäsenvaltioissa vuotuista Eurooppa päivää eli Europe Day'tä. Päivä symboloi unionin yhtenäisyyttä yhdessä lipun, rahayksikön ja Eurooppa-hymnin kanssa. Euroopan unionin virallinen motto on "Moninaisuudessaan yhtenäinen" ja päivän tarkoituksena onkin lähentää unionin eri kansoja ja muistuttaa kuinka moninainen unioni onkaan. Päätimme kantaa kortemme kekoon ja edistää tietoutta unionin eri jäsenvaltioista pienen tietovisan muodossa. Toivottavasti visa innostaa myös lähtemään itse paikan päälle tutustumaan Euroopan eri maihin - ja ehkä kauemmaksikin!

Vastaukset kysymyksiin löydät postauksen alaosasta. Ja jos sinulle tulee mieleen hyviä kysymyksiä, kerrothan ne meille! :)1. Euroopan suurimmassa kaupungissa on lähes 12 miljoonaa asukasta. Mistä kaupungista on kyse?

2. Euroopassa on maailman pienin valtio. Missä valtio sijaitsee ja mikä sen nimi on?

3. Nallekarkit ovat eurooppalainen keksintö - tiedätkö mistä maasta makoisten karkkien keksijä on kotoisin?

4. Missä Euroopan unionin jäsenvaltiossa on eniten järviä?

5. 'Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch' nimisellä kylällä on virallisesti Euroopan pisin paikannimi (58 kirjainta). Osaatko arvata missä päin Eurooppaa kylä sijaitsee?

6. Missä Euroopan maassa käy vuosittain liki 80 miljoonaa turistia?

7. Millä Euroopan maalla on ennätyksellinen määrä UNESCON:n maailmanperintökohteita?

8. Kuinka monta virallista kieltä EU:ssa on?

9. Missä järjestetään vuosittainen festivaali, jossa yli 150 000 tomaattia ovat pääroolissa ja sotkulta ei voi välttyä? Toivottavasti kysymykset saivat aivot raksuttamaan ja matkasuunnitelmat rullaamaan! Alla näet vastaukset, jos jokin jäi askarruttamaan :)
Vastaukset:
1. Lontoo 2. Vatikaani on pinta-alaltaan ja väkiluvultaan maailman pienin itsenäinen valtio, joka on myös Rooman kaupungin ympäröimä. 3. Nallekarkkien isä on saksalainen Hans Riegel. 4. Suomessa 5. Kylä sijaitsee Walesissa. Lyhyemmin kylä tunnetaan nimillä "Llanfair" tai "Llanfairpwll" 6. Ranskassa 7. Italiassa on 47 maailmanperintökohdetta, mutta Espanja ei ole kaukana 44 perintökohteellaan. 8.  EU:ssa on 23 virallista kieltä 9. 'La Tomatina' festivaali järjstetään vuosittain elokuun lopussa Buñol nimisessä kaupungissa Espanjassa.