Kielimatkalla Rio de Janeirossa

Otamme aina ilolla vastaan kielimatkalla olleidein kurssilaisten matkakertomuksia, ja niitä lukiessa matkakuume nousee kohisten! :) Lue kurssilaisemme kokemuksista kielimatkasta miljoonakaupunki Rio de Janeirossa. Obrigado, Raimo!

"Olin Speak & Funin kielimatkalla 01.04.-12.04.2013 Rio de Janeirossa, joka on São Paolon jälkeen Brasilian toiseksi suurin kaupunki. Varasin kahden viikon ajalle 20 oppituntia ryhmäopetusta ja opiskelun tehostamiseksi vielä lisäksi viisi oppituntia yksityisopetusta. Opetusta oli maanantaiasta perjantaihin eli koulupäiviä oli yhteensä kymmenen. Kaksi viikkoa meni todella nopeasti ja opetus kielikoulussa oli hyvää. Opettajat olivat taitavia ja innostuneita. Kahden viikon kurssin aikana itselläni oli seitsemän eri opettajaa, ja pidin tätä systeemiä oikein hyvänä, sillä eri opettajat toivat opiskeluun vaihtelua. Oppitunnit olivat aamupäivällä klo 9-12, jonka jälkeen oli tunnin lounastauko.Iltapäivällä oli myös tunti opetusta ja sitten käytiin muiden kurssilaisten kanssa katselemassa nähtävyyksiä eri puolilla kaupunkia.Kävimme esimerkiksi pankkimuseossa ja kuuluisan liki 400 metriä korkean sokeritoppavuoren huipulla, josta oli hienot näköalat ympäristöön. Tunnettua Kristus-patsastakin piti lähteä katsomaan, mutta vierailupäivänä oli niin pilvistä, että käynti jouduttiin perumaan. Paljon kuitenkin näin reissun aikana.


Asuin kahden viikon kielimatkan aikana Riossa oikein mukavassa isäntäperheessä, ja voin kyllä suositella perhemajoitusta. Perheessä asui pariskunta sekä heidän 25-vuotias poikansa, joka asui vielä kotona. Asunto sijaitsi ihanteellisella sijainnilla Copacabanalla ja minulla oli kylpyhuone ihan omassa käytössäni. Vein perheelle suomalaisia suklaakarkkeja ja ne olivat hyvin mieluisa tuliainen. Kaiken kaikkiaan kielimatka oli hieno kokemus ja opetus tarttui hyvin vanhaankin päähän. Kielitaito koheni huimasti."

Raimo K.