Earth Hour


Lauantaina 23. maaliskuuta 2013 klo 20.30-21.30 paikallista aikaa valot sammuvat ainakin seuraavista maailmankuuluista rakennuksista; New York Rockefeller Center, Empire State Building, Eiffel torni ja Edinburgh Castle ja Big Ben. Julkisten rakennusten ja monumenttien lisäksi 152 maata ovat ilmoittautuneet mukaan Earth Hour tapahtumaan, jonka tarkoituksena on kiinnittää ihmisten huomio ilmastonmuutokseen ja omaan energiankulutukseensa. 


World Wide Fund for Nature (WWF) tukema tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007 Australiassa, ja se on muutaman vuoden aikana levinnyt ympäri maailmaa. Ideana on, että lauantaina 23. päivä kellon lyödessä puoli yhdeksän jokaisen maan paikallista aikaa, kaikki valot ja sähkölaitteet laitettaisiin pois päältä tunnin ajaksi. Tapahtuma kiertää maapallon ympäri aikavyöhyke kerrallaan, jotta jokainen yksittäinen henkilökin voi osallistua. Tänä vuonna Earth Hour tapahtuman yhteydessä aloitettiin I Will if You Will- kampanja, jossa ihmisiä kehotetaan tekemään lupauksia ympäristön puolesta. Täältä voit katsoa niin tavallisten ihmisten kuin kansainvälisten tähtien tekemiä lupauksia http://www.youtube.com/user/earthhour , ja suomalaisetkin ovat lähteneet hienosti tempaukseen mukaan, josta esimerkkejä näet täällä http://wwf.fi/earthhour/


Ehkä lauantaina klo 20.30 voisimme napsauttaa valot pois päältä ja istuskella vaikka kynttilän valossa pimeydestä nautiskelle. Ja toki matkata ajatuksissamme ympäri maailmaa ja kuvitella miten jännittävältä varmasti näyttääkään kun yleensä valontäyteiset suurkaupungit ympäri maailmaa muuttuvat hetkellisesti lähes pilkkopimeiksi. Aika hienoa, eikö? :)