Maistuvalle kielimatkalle!

Kielimatka voi maistua muutenkin kuin oppimisen saralla. Useimmissa kielimatkakohteissamme on mahdollista tutustua kielen lisäksi myös paikalliseen ruokakulttuuriin. Maistettavia ruokalajeja on olemassa varmasti vähintäänkin yhtä useita kuin kielimatkakohteitakin. Kielikoulujemme ohjelmistoista löytyy usein herkkusuille ja innokkaille kokkaajille kohdistettuja aktiviteetteja.

Espanjan kielestä kiinnostuneille tarjolla on monen moista. Espanjaan matkustaville olennaisia kokeiltavia ruokia ovat perunaomeletti (tortilla de patata), tapakset, paella, erilaiset muhennokset, makkararuoat (kuten chorizo), serrano-kinkku sekä espanjalaiset juustot. Nimekkäitä espanjalaisia herkkuja ovat myös kylmä vihanneskeitto eli gazpacho ja herkkujälkiruoka paahtovanukas eli flan. Espanjassa erilaiset ruokatorit laajoine tiskeineen täynnä tuoreita hedelmiä, lihoja, kaloja ja leipiä ovat merkittävä osa ruokakulttuuria ja kannattaa lisätä to do -listalleen.


Espanjan kieltä voi opiskella myös meksikolaisen tai vaikkapa chileläisen ruokakulttuurin äärellä. Meksikossa aterian perustan muodostavat maan lipun värit punainen, vihreä ja valkoinen: punaista tomaattisalsaa, vihreää avokadokastiketta ja valkoisia maissilettuja eli tortilloja. Chilessä taas suosittuja ruokia ovat mm. kalakeitto, äyriäispata, vartaat, erilaiset täytetyt piiraat (empanadas) ja kastanjat. Lisäksi maassa tuotetaan paljon upeita viinejä. Pisco sour -juomaa kannattaa kokeilla alkudrinkkinä.Englannin kielestä kiinnostuneille gastronomisesti maittavin ja monipuolisin kohde löytyy varmasti Etelä-Afrikasta. Maan ruokakulttuuria varioivat edelleen aikanaan maahan muuttaneet eri kansallisuuksia edustavat siirtolaiset. Kielimatkalla Kapkaupungissa voi päästä kokeilemaan bobotieta siis paikallista lihalaatikkoa, erilaisia merenherkkuja kuten ostereita tai kinglip -kalaa, lisäksi eksoottiset lihat kuten lammas, strutsi ja antilooppi ovat eteläafrikkalaisten herkkua ja aina hyvin valmistettua sekä mureaa. Etelä-Afrikassa valmistetaan myös monia tutustumisen arvoisia viinejä.


Myös venäjän kielen opiskelun ohella on mahdollista päästä mielenkiintoiselle makumatkalle. Venäjällä syödään paljon monia eri keittoja, kalaruokia, suolaisia leivonnaisia ja sieniä eri muodoissa. Kuuluisia venäläisperäisiä ruoka-aineita ovat kaviaari, smetana, tattari, ruisjauhot ja happamat suolakurkut. Varmasti tutuimpia venäläisen keittiön loihdintoja ovat borssikeitto, blinit ja rahkapiirakka. 

Kiinassa kielen ohella voi tutustua maan ruokakulttuuriin, joka on hieman erilainen jokaisessa ilmansuunnassa. Esimerkiksi Shanghain lähellä sijaitsevan Suzhoun alueen erikoisuus on ruoan makeus; lihapata maustetaan soijalla, suolalla ja sokerilla. Itse ruoan ohella myös ruokailutilanne on varmasti kiinnostava kokemus. Kiinalaiset syövät pitkään ja syömisen ohella keskustellaan äänekkäästi. Kiinassa pääsee takuuvarmasti maistamaan nuudeleita ja riisiä erilaisilla kastikkeilla, jotka voivat sisältää mm. äyriäisiä, kasviksia tai kalaa.

Viimeisimpänä mutta ei toki vähäisimpänä makuhermoja sivistävänä kielimatkavaihtona tuleville japanin kielen taitajille Japanin keittö tarjoaa yksinkertaisia, mietoja ja hienovaraisia ruokia. Tunnetuimpia japanilaisia kulinaristisia teoksia ovat sushi, misokeitto ja sashimi. Japanissa lihan sijasta kala ja merenelävät näyttelevät suurta roolia keittiössä.Tutustu lisää kielimatkakohteisiimme kotisivuillamme ja valitse itsellesi oma maittavin matkakohde!


 


2 Kommentare

Write Kommentare