Tässä ne tulevat: kesän 2012 suosituimmat kohteetLähetämme kesäisin matkaan opiskelijoita ympäri maailmaa mutta usein kuitenkin jotkin kohteet nousevat toisia suosituimmiksi. Haluamme ehdottomasti jakaa nämä kesän ykköskohteet lukijoidemme kanssa! Ehkä sinäkin innostut vierailemaan joissakin näistä ensi kesänä, tai miksipä et vaikka jo aiemmin!

Aikuisten kielimatkojen keskuudessa ykköskohteiksi nousivat Lontoon kohteemme Zone 1, Greenwich ja Camden. Oliko Lontoo tänä kesänä suosittu kenties olympialaisten takia vai pidetäänkö sitä yksinkertaisesti parhaana vaihtoehtona kielimatkalle Englannissa tai ylipäätään englannin kieliselle kielimatkalle?

Nuoret sen sijaan pitivät tänä kesänä tärkeänä lämpöä ja rantaa. Nuorten matkoissa suosituimmat kohteet ovatkin totaalinen vastakohta verrattuna aikuisten suosikkeihin: Ranskan Biarritz, Englannin Torbay ja Espanjan Barcelona nousivat tämän kesän hiteiksi. Lisäksi uusi Young Adults –kohteemme Cannes oli mieleinen kohde nuorille lähtijöille.
 
Mikä tekee Lontoosta niin suositun? Lontoon keskustakohteemme Zone 1 on varmasti suosittu jo pelkästään hyvän sijaintinsa takia. Koulu sijaitsee aivan Lontoon sydämessä lähellä British Museumia ja luultavasti myös koulun tarjoama erityinen Cultural Experience –kurssi vetää opiskelijoita puoleensa.

 
Greenwichin kielikoulumme sijaitsee Lontoon sydämessä maalauksellisen kauniissa Greenwichissä, joka on yksi vanhimmista ja perinteisimmistä kaupunginosista Lontoossa. Juuri ympäristö on varmasti yksi niistä syistä, joka tekee Greenwichistä erityisen suositun.

Lontoon kohteista Camdeniin lähetimme myös paljon kielimatkalaisia. Ravintoloita, kauppoja, baareja, pubeja, teattereita ja elokuvateattereita, kaikki tämä löytyy Camden Townin kaupunginosasta. Tämä kuuluisa kaupunginosa on vain muutaman minuutin matkan päässä Lontoon keskustasta ja tarjoaa erittäin monikulttuurisen kielimatkaympäristön.

Mikään näistä kohteista ei yllättänyt tiimiämme mutta toisaalta olisi voinut odottaa, että lähtijöitä olisi riittänyt enemmän myös kesän hellekohteisiin esimerkiksi Espanjaan ja Italiaan. Yhteenvetona voidaan myös sanoa, että kesäaikaan suomalaiset selvästi hyödyntävät Euroopan leutoja kelejä eivätkä näe tarpeelliseksi lähteä muihin maanosiin.

Nuorten kohteista Ranskan Biarritz ei ole mikään yllätyssuosikki nuorten keskuudessa. Nuorekas Biarritz sijaitsee Etelä-Ranskassa ja se tunnetaan yhtenä Ranskan kuuluisimmista meri- ja rantakaupungeista. Biarritzilla on tarjottavanaan luksushotelleja ja golfkenttiä, mutta ennen kaikkea se on maailmankuulu surffausparatiisi. Koulumme Biarritzissa tarjoaakin ohjelmistossaan erityistä surffaus-kurssia.

Englannin kohteista Etelä-Englannissa sijaitsevassa Torbayssa riitti myös oppilaitamme tänä kesänä. Kesäisin Torbayn voi lukea hellekohteeksi, sillä ilmasto siellä on leuto ja ja aurinkoinen. Tästä syystä juuri Torbay onkin yksi Englannin kesän suosikkikohteista. Normaalistihan Englantia ajatellaan koleana ja sateisena… Torbay, toiselta nimeltään Englannin Riviera, on jotakin aivan muuta!


Espanjassa pääkaupunki Barcelona veti nuoria puoleensa. Suurkaupunki Välimeren rannalla, kukapa sinne ei mielellään lähtisi. Barcelona tarjoaa periespanjalaista kulttuuria, shoppailua, kahviloita, puistoja ja viheralueita, jokaiselle jotakin. Espanjan taloudellinen tilanne ei näyttänyt vaikuttavan kielimatkalaistemme intresseihin.


Tässä siis tämän kesän menestyjät, tiimimme lähettää kaikille näille kouluille suuret kiitokset yhteistyöstä ja virtuaaliset kermakakkupalat!