Pariisiin hieman erikoisemman matkaoppaan kanssa

Oletko kyllästynyt perinteisiin turistioppaisiin, joissa kaikissa luetellaan samat kuuluisat nähtävyydet ilman ripaustakaan omintakeisuutta tai huumoria? Siinä tapauksessa kaikki Pariisiin matkaavat, tämä kirjavinkki kannattaa laittaa korvan taakse. Vaikka kirja ehkä ulkomuodoltaan vaikuttaakin pelkältä naisten hömpötykseltä, on kyse loppuenlopuksi kuitenkin teoksesta, joka tarjoaa jokaiselle jotakin.

Kyse on siis suositun ranskalaisen bloggarin, Fany Péchiodatin, kirjoittamasta My Little Paris –kirjasta (2010), joka avaa Pariisia aivan uudella tavalla ja uudesta näkökulmasta. Kirjassa ei esitellä yhtäkään Pariisin kuuluisista nähtävyyksistä, vaan sen sijaan neuvotaan käymään ravintolassa, jossa on vain yksi pöytä tai ostamaan vintage-takki pikkukadulla sijaitsevasta liikkeestä. Vinkataanpa myös mahdollisuudesta uida Oscar Wilden nimikkohotellin uima-altaassa. Tällaisia enemmän ja vähemmän hullunkurisia ja hieman jopa hienostelevan sävyisiä, kuten Pariisin tyylille sopiikin, vinkkejä tämä mahtava opus on pullollaan. Lisäksi kirjasta löytyy sivuja, joille voit listata omia kokemuksiasi Pariisista ja ranskalaisen kulttuurin outouksista ja ihanuuksista.


Toki ensikertalaiselle Pariisissa kirja voi olla hieman liikaa, koska onhan nämä perusnähtävyydetkin koettava. Jos kuitenkin olet kokeneempi Pariisin kävijä, tämä kirja on must. Erityisen mielekästä on ostaa kirja paikan päältä ja koittaa selviytyä ranskankielisen version kanssa. Tässä saa muiden hauskojen kokemusten lisäksi vielä aimoannoksen kielenopettelua. 

Jos kirja ei tunnu riittävän tai haluat nähdä jotakin, joka voisi vaikuttaa ostopäätökseesi kirjan suhteen, kannattaa ehdottomasti käydä lukemassa Fanyn blogia. Sivuilta löytyy kasoittain vinkkejä Pariisiin ja halutessasi voit käydä kurkkaamassa myös lyhyen videon kirjan toteutusvaiheista.

My Little Parisin toimivuuttahan kannattaa ehdottomasti lähteä kokeilemaan paikan päälle ja se onnistuu meidän kauttamme Pariisin kielikoulussamme koko vuoden ympäri! Ja kun Pariisi on koettu ei muuta kuin valloittamaan Lyonia My Little Lyonin kanssa...

Bisous!