Minkä takia mekin suosimme IALC -kouluja?
Tämän viikon lauantaina Lontoossa julkaistaan vuotuisten STM -palkintojen saajat. Kyse on siis Study Travel Magazinen jakamista tunnustuksista kielikouluille ja kielimatkojen välittäjille. Kielikoulut ovat ehdokkaina eri kategorioissa sen mukaan, mitä kieltä koulussa opetetaan. Tänä vuonna meidän välittämiämme IALC -kouluja on ehdokkaina yhteensä 18. Mikä tekee IALC -kouluista niin suosittuja ja menestyksekkäitä kielimatkojen välittäjien keskuudessa?
 
IALC -yhdistys on perustettu vuonna 1983 ja tänä päivänä siihen kuuluu kielikouluja ympäri maailmaa 24 eri maassa. Koulut ovat saaneet tunnustusta monissa eri gaaloissa ja palkintojenjakotilaisuuksissa. Kaikki järjestön jäsenkoulut ovat itsenäisiä kielikouluja, jotka opettavat sijaintimaassaan puhuttavaa kieltä. Korkealaatuisen opetuksen lisäksi nämä koulut tarjoavat majoitusta sekä sosiaalisia ja kulttuurisia aktiviteetteja.

Kaikissa välitystoimistoille tehdyissä kyselyissä IALC -kouluja koskien kaksi eri tekijää nousivat ylitse muiden: laatu ja henkilökohtaiset suhteet. Esimerkiksi erään hollantilaisen välitystoimiston mukaan on erityisen tärkeää olla suoraan yhteydessä ihmisiin, joiden kanssa työskennellään. On mukava tietää, miltä nämä ihmiset näyttävät ja näin ollen tietää myös mitä oppilailla on odotettavissa. IALC -koulujen kanssa yhteydenpito on aina erittäin suoraa ja henkilökohtaista.

IALC koulut ovat yksittäisiä kielikouluja tai muutamasta kielikoulusta muodostuvia pieniä kielikouluketjuja, joissa omistaja on kuitenkin erittäin aktiivisesti mukana kaikkien koulujen jokapäiväisessä toiminnassa, valmis reagoimaan nopeasti ja tekemään päätöksiä tarvittaessa. Matkojen välittäjät oppivat tuntemaan koulujen henkilökuntaa nimeltä ja näin ollen rakentamaan luottamusta ja suhteita pitkästä välimatkasta huolimatta.

Laatua ei tietenkään voi suoraan verrata kokoon. IALC -koulujen pienuuden valtti isoja ketjuja vastaan on kuitenkin ehdottomasti heidän henkilökohtaisempi ja joustavampi palvelunsa. Vuonna 2011 tehdyssä kyselyssä yksityiset koulut pärjäsivät paljon paremmin joustavuudessa, asiakkaiden huomioimisessa ja mahdollisuuksissa olla tekemisissä koulun johdon kanssa. Eräs yhdysvaltalainen agentti suosittelisi IALC -kouluja välitystoimistoille, jotka etsivät laadukkaita pieniä tai keskikokoisia kouluja, hyvää asiakaspalvelua ja ylipäätään hyvää kokemusta oppilailleen.

Meidän toimistomme yhteistyökouluista ehdokkaina tänä vuonna ovat New Yorkin kielikoulumme Rennert International, Nizzan ja Pariisin koulumme France Langue, saksankieliset kielikoulumme Actilingua Wienissä, BWS Germanlingua Münchenissä ja Berliinissä sekä nuorten koulumme GLS Berliinissä ja Münchenissä niin ikään, Italian kielikoulumme Accademia Italiana Salerno Salernossa ja nuorten kielikoulu Linguaviva Lignanossa, Espanjan koulumme Nerjassa Escuela de Idiomas Nerja sekä lisäksi Kiinan koulumme Mandarin House Pekingissä ja Shanghaissa, Portugalin koulumme CIAL Farossa ja Lissabonissa, Fukuokan koulumme Genki Japanise, Tokion koulumme KAI sekä Moskovan ja Pietarin koulumme Liden & Denz Venäjällä.


Jäädään jännittämään kuka voittaa palkintoja! Ja tuli palkintoja tai ei, kaikki nämä koulut ovat ehdottoman tasokkaita ja kokemisen arvoisia paikkoja opiskella kieliä.

Tämän jutun alkuperäisen englannin kielisen tekstin sekä lisätietoja IALC -järjestöstä löydät täältä.