Interrail + kielikurssi = why not


Oletko aina halunnut kavuta Eiffel-torniin, kävellä Berliinin muurin raunioiden vierustalla,  härnätä vartiomiestä Buckingham-palatsin edessä tai heittää onnenkolikon Trevin suihkulähteeseen Roomassa? Oletko myös haaveillut uusien kielien oppimisesta, eri puolilta maailmaa kotoisin oleviin ihmisiin tutustumisesta ja uusien kulttuurien omaksumisesta?


Etpä taidakaan olla tullut ajatelleeksi, että tämä kaikki voisi olla mahdollista toteuttaa yhdellä kertaa yhdistämällä jälleen taas muodikkaan interrail-matkailun kielikurssiin tai jopa kursseihin jossakin matkan varrella? Miksi et ottaisi kaikkea iloa ja hyötyä irti reissuun lähtemisestä?

Tälläinen yhdistelmä voisi parhaiten sopia sellaiselle, joka suunnittelee interrailinsa kestävän pidempään kuin kuukauden eikä tee aikataulustaan turhan tiivistä ja kunnianhimoista. Kielikurssille halutessaan pitäisi yhdessä paikassa malttaa pysytellä kuitenkin mielellään viisi päivää. Tämä saattaa toisille reilaajille olla aivan liikaa.

Interrail itsessään on avartava ja tietyllä tapaa ihmistä kasvattava kokemus. Tämän itsenäisemmin ei oikeastaan voisi maailmalle lähteä. Reilin aikana tulee tietenkin käytettyä useampia eri kieliä tai jos ei useita niin ainakin kaikkien enemmän ja vähemmän osaamaa englantia, mutta ehkäpä reissun huipuksi voisi vielä hieman syventää reilin kielellistä hyötyä ja osallistua kielikurssille vaikkapa Italiassa tai Ranskassa tutustuakseen näihin ei niin valtakieliin. Yhtä lailla kun reilireittimahdollisuuksia on lukemattomia, löytyy meiltäkin melko monta vaihtoehtoa kielikurssistopille.

Meidän mielestämme tämä kuulostaa enemmän kuin houkuttelevalta yhdistelmältä. Ei muuta kuin omaa reissua suunnittelemaan! Jos olet jo tehnyt tämän tyyppisen matkan, kuulemme mielellämme kokemuksistasi!