Nuorten kielimatka suunnitteilla?

Nyt kun pakkanen alkaa kohta paukkua ja päivät lyhenevät, on mukava jo alkaa suunnitella ensi kesää ja kielimatkoja. Demi-lehti esittelee numerossa 11/2011 artikkelissaan Viiden tähden kielimatka nuorten kielimatkoja ja antaa vastauksia muutamiin yleisiin kielimatkaa suunnittelevia askarruttaviin kysymyksiin.

Mikäli olet 11–18-vuotias, on nuorten kielimatka juuri sinua varten. Nuorten kielimatkakohteissamme tarjotaan kursseja kesäkuukausina sekä osassa kurssikohteista myös pääsiäis- ja syyslomalla. Ikärajat sekä kurssi- ja majoitusvaihtoehdot vaihtelevat kurssikohteittain. Speak & Fun Kielimatkojen järjestämillä nuorten kielimatkoilla voit opiskella englantia, ranskaa, espanjaa, saksaa, italiaa, japania ja kiinaa useissa kurssikohteissamme 14 eri maassa.

Kielimatkaa suunnitellessa tulee tietysti mieleen monenlaisia kysymyksiä. Missä asua kielimatkan aikana? Selviänkö kielikurssilta, jos kielitaitoni ei ole kovin hyvä? Muun muassa näitä kysymyksiä Demi-lehden artikkelissa on pohdittu. Useimmissa nuorten kurssikohteissamme majoituksena on joko isäntäperhe tai asuntolamajoitus. Joissain kohteissamme on myös useampi eri vaihtoehto. Mikä majoitusvaihtoehto juuri sinulle olisi sopiva, riippuu tietysti paljon siitä, mitä kielimatkaltasi odotat. Mikäli haluat tutustua mahdollisimman hyvin muihin kurssilaisiin, on asuntolamajoitus juuri sinulle sopiva. Mikäli kuitenkin haluat ensisijaisesti tutustua hyvin kohdemaan kulttuuriin ja jokapäiväiseen elämään, on isäntäperhe sinulle sopivampi vaihtoehto.


Sinun ei turhaan tarvitse huolehtia siitä, että kielitaitosi olisi liian huono kielimatkaa varten, sillä kielimatkan tarkoitushan on juuri kielitaidon parantaminen. Jokaisen kielikurssin alussa kurssilaiset tekevät tasotestin, jonka mukaan heidät jaetaan omaa kielitasoa vastaavaan ryhmään, ja näin ollen opetus voidaan järjestää kurssilaisten tarpeiden mukaisesti. Kielikurssista voikin saada paljon motivaatiota omaan kielen opiskeluun. Ja kuten Demi-lehden artikkelissakin mainitaan, ovat heikot arvosanat ennemminkin syy kuin este kielikurssille.

Tai haluaisitko yhdistää kielikurssin esimerkiksi johonkin harrastukseen? Osassa kurssikohteistamme on mahdollista yhdistää kielikurssi esimerkiksi jalkapalloon tai purjehdukseen. Tavallisillakin nuorten kielikursseilla toki järjestetään kielen opetuksen lisäksi monenlaista vapaa-ajan ohjelmaa, joka kuuluu matkan hintaan.

Mikäli olet yli 16-vuotias, voit toki osallistua myös aikuisten kielimatkalle. Suurimmassa osassa aikuisten kielimatkakohteistamme alaikäraja on joko 16 tai 18 vuotta. Suurin ero nuorten ja aikuisten kielimatkojen välillä on, että nuorten kielimatkat ovat ohjatumpia kun taas aikuisten kielimatkoilla kaikki vapaa-ajan ohjelma on vapaaehtoista. Aikuisten kielimatkoja järjestetään ympäri vuoden ja useimmissa kohteissa kielikurssin voi aloittaa joka maanantai.

Olit sitten lähdössä parantamaan arvosanojasi, oppimaan uutta maan kulttuurista tai lomailemaan ja harrastamaan, on kielimatka loistava vaihtoehto kaikkeen tähän. Lisätietoa kurssikohteistamme löytyy kotisivuiltamme sekä kysymällä meiltä puhelimitse tai sähköpostitse.