Opi uusi kieli aikuisten kielimatkalla

Uusimmassa Kodin Kuvalehden numerossa 7/2011 on mielenkiintoinen lehtiartikkeli uuden kielen oppimisesta. Artikkelissa esitellään niin kokemuksia kielikurssista, vaihto-oppilastoiminnasta kuin kielimatkalla olemisesta. Iloksemme Speak & Fun kielimatkojen kautta Roomassa ja Tropeassa italian kielimatkalla ollut Reetta K. oli mukana jutussa kesrtomassa kielimatkakokemuksistaan.


Useat aikuisopiskelijat varmasti miettivät kielimatkaa suunnitellessaan, minkä ikäisiä muut kielikurssilaiset ovat tai mistä päin maailmaa he tulevat. Kuten Reetta artikkelissa toteaakin, ovat kielimatkat hyvin kansainvälisiä ja myös osallistujien ikähaarukka erittäin laaja: "Mietin ensin, voiko 33-vuotias lähteä kielimatkalle vai sopiiko se enemmänkin yläasteikäiselle, mutta huoleni osoittautui todella turhaksi. Kielimatkalaiset tulivat Italiaan ympäri maailmaa aina Japanista asti ja ikähaarukka oli parikymppisestä 71-vuotiaaseen".

Kielimatkoille voi lähteä opiskelemaan kieltä millaisista lähtökohdista tahansa: vahvistamaan jo hankkimaansa kielitaitoa tai vaikka ihan alkeiskurssille. Monia saattaa toki askarruttaa, onko esimerkiksi parin viikon kurssi tarpeeksi tehokas. Reetan kokemus on hyvin rohkaiseva: "Opetus oli todella intensiivistä. Jo ensimmäisen päivän jälkeen mieleeni oli jäänyt uusia asioita". Kielen oppiminen tehostuu myös oikeanlaisessa ympäristössä. Kielimatkalla pääsee kieltä harjoittelemaan äidinkielisten puhujien kanssa arkipäivän tilanteissa. Reetta kertoo artikkelissa: "Italialaiset ovat ihanan välittömiä ihmisiä ja heitä on helppo lähestyä", hän jatkaa vielä: "Vaikka osasin alussa vain muutaman sanan italiaa, aina joku alkoi jutella kanssani" Tropeassa jopa osa lähikaupan henkilökunnasta oli innostunut oppaaksi kaupunkia näyttämään.


Kielimatkaa suunnitellessa ei välttämättä tarvitse tehdä valintaa eri kurssikohteiden välillä. Jos kiinnostavia kaupunkeja löytyy useampia, voi kielimatkat yhdistää. Näin teki myös Reetta, joka oli italian kielimatkalla sekä kaupunkilomalla Roomassa että rantalomaa viettämässä kauniissa Etelä-Italiassa sijaitsevassa Tropeassa. Lisää Reetan italian kielimatkakokemuksista voit lukea uusimmasta Kodin Kuvalehdestä. Vai innostiko Reetan kertomus kokeilemaan kielen opiskelua intensiivisesti mutta samalla lomaillen? Katso löytyisikö myös oma unelmakohteesi aikuisten kurssikohteidemme joukosta!