Matkakertomus: kielikurssilla Torontossa


Asiakkaamme Ulla S. oli viime kesänä 3 viikkoa kestäneellä kielimatkalla Kanadassa kohentamassa englannin kielitaitoaan. Kurssikohteekseen hän oli valinnut Kanadan suurimman kaupungin Toronton. Kielikoulussamme Torontossa voi valita monipuolisesta kurssivalikoimasta juuri itselleen sopivan vaihtoehdon. Kielikurssin ajan voi majoittua kielikoulumme valitsemissa isäntäperheissä tai jos kaipaa itsenäisempää asumista, voi majoittua Student Housessa, joka on myös suosittu vaihtoehto. Ulla kirjoitti kielikurssikokemuksestaan matkakertomuksen, jonka voit lukea tästä:

"Toronto on kaupunki, jossa monikulttuurisuus on enemmän kuin arkipäivää. Hyvin monet ovat tulleet muualta, joten katukuvaan mahtuu hyvin monennäköisiä ihmisiä. Kaupunkia voisi kutsua eräänlaiseksi sulatusuuniksi, sillä siellä asuu lukuisia eri etnisten ryhmien edustajia. Kulkeminen Torontossa oli helppoa ja julkinen liikenne toimi. Liikkuminen julkisilla oli hieman kalliimpaa kuin Suomessa. Ilmasto on yleensä miellyttävä keväästä syksyyn. Tosin kesällä saattaa olla tukahduttavan kuumaa.

Ensimmäisenä päivänä kielikoulussa järjestettiin tasokoe, jonka perusteella opiskelijat jaettiin eri ryhmiin. Opiskelin ylimmällä tasolla, joka osoittautui riittävän haastavaksi. Oppitunneilla opetettiin englannin kielen lisäksi mm. Kanadan historiaa ja kulttuuria. Joka viikko oli tietty teema, jonka pohjalta opiskeltiin kielioppia, luetun ja kuullun ymmärtämistä sekä kirjoittamista. Ruokaan liittyvällä teemaviikolla kävimme mm. thaimaalaisessa ravintolassa syömässä. Teimme myös muita ekskursioita. Koska olin intensiivikurssilla, opiskelin iltapäivisin myös talousenglantia. Sen anti jäi kuitenkin vähäisemmäksi johtuen opiskelijoiden kielitaidon tasoeroista. Kurssilla annettiin jonkin verran myös kotitehtäviä, jotka omalta osaltaan edesauttoivat oppimista.

Ryhmässäni oli 5-8 opiskelijaa, jotka olivat kotoisin Tanskasta, Ranskasta, Meksikosta, Brasiliasta ja Etelä-Koreasta. Suurin osa opiskelijoista oli alle kolmikymppisiä, mutta muissa ryhmissä oli myös selvästi vanhempaa väkeä. Kielikoulu järjesti hyvin monipuolista vapaa-ajan ohjelmaa joka päivälle, mm. keilausta, kanoottiretkiä, pubi-iltoja, retkiä New Yorkiin (bussilla) ja Niagaran putouksille, CN Toweriin jne. Retket olivat kohtuuhintaisia ja osa aktiviteeteista oli jopa ilmaisia. Koulussa oli palkattuna henkilö, jonka tehtäviin kuului järjestää ohjelmaa iltaisin ja viikonloppuisin.

Vuokrasimme myös auton viikonloppuja varten, jonka ansiosta pääsimme tutustumaan Torontoon ja sen ympäristöön paremmin. Liikenne oli vilkasta, mutta navigaattorin avulla selvisimme hyvin! Kävimme mm. African Lion Safarilla, Tobermoryn kansallispuistossa, maaseudulla maissipeltoja ihailemassa, menoniittien elämää seuraamassa, isoissa outlettyyppisissä ostoskeskuksissa ja Niagaran putouksilla. Vuokrasimme myös pyörät yhtenä viikonloppuna. Toronto on suurten järvien ympäröimä kaupunki, joten hiekkarantoja myös löytyy.

Kielen oppimisen lisäksi kielikoulusta mieleeni jäi kansainvälinen ilmapiiri sekä tasokas opetus."

Innostuitko Ullan kertomuksesta? Lisätietoja englannin kielikursseistamme ja Torontosta löydät kotisivuiltamme! Lähde sinäkin Speak & Fun kielimatkalle mihin tahansa monista kohteistamme ympäri maailmaa ja koe ikimuistoinen kielikurssi.