MATKAVINKKI: Rion karnevaalit lähestyvät!


Kukapa ei tietäisi maailman suurimpia ja eksoottisimpia karnevaaleja Rio de Janeirossa, nimittäin Rion karnevaaleja portugaliksi Carnaval do Rio de Janeiro tai Rio carnaval. Jos nyt ihmettelet, mitkä ihmeen Rion karnevaalit niin tässä tulee hieman tietoa karnevaaleista ja Brasilian entisestä pääkaupungista Rio de Janeirosta.

Tänä vuonna karnevaalit pidetään 05.- 08. maaliskuuta eli karnevaaleista saadaan nauttia useita päiviä ja öitä. Perinteisesti karnevaalit alkavat aina 40 päivää ennen pitkäperjantaita. Brasiliassa monet pitävät karnevaaleja vuoden tärkeimpänä juhlana siispä kyseessä on aito kansanjuhla. Koko kaupungin tai itseasiassa koko maan tempaa mukaansa sellainen juhlatunnelma, jota on vaikea kuvailla. Jokaisen on koettava Rion karnevaalit itse.

Karnevaalien aluksi pidetään paraati, jossa on mukana virallisia sambakouluja, mutta myös paikallisia asukkaita, jotka ovat päättäneet osallistua karnevaaleille. Koko karnevaalien tunnelma pohjautuu sambakoulujen väliseen kilpailuun. Tämä on katujuhla täynnä musiikkia, tanssia ja värikkäitä asuja. Eri sambakoulut valmistautuvat tapahtumaan huolellisesti koko vuoden, ja se mikä antaa täydellisen spontaanin vaikutelman on itse asiassa yksityiskohtaisesti etukäteen suunniteltu.

Kielimatkakohteena Rio de Janeiro on unelmallinen. Varmistaaksesi kielikurssin ja majoituksen saatavuuden kannattaa kielimatka varata hyvissä ajoin, sillä karnevaalien aikaan Rio de Janeiro on suosittu ja pidetty matkakohde. Rio de Janeiro on tunnettu pääasiassa Rion karnevaaleista ja jalkapallosta, mutta kaupungilla on tarjottavanaan myös paljon muuta kuten lukuisia museoita, teattereita, ostosmahdollisuuksia ja kaiken lisäksi kaupungin asukkaat ovat ystävällisiä, avoimia ja ottavat sinut avosylin vastaan.

HUOMIOITAVAA: Karnevaalien aikaan on Rio de Janeirossa todella hankala löytää majoitusta, joten jos mielit kielikurssille 27.02 - 12.03 kannattaa varata kurssi jo pelkän majoituksen takia saman tien. Minimiaika majoituksen varaamiseen karnevaalisesonkina on 2 viikkoa. Ilman majoitusta varatessasi voit toki varata myös yhden viikon portugalin kurssin.

Mikä olisikaan parempi tapa kohentaa portugalin kielentaitoja kuin juhlavassa tunnelmassa? Tai jos portugalin kieli ei vielä suju, nyt on loistava hetki oppia portugalia hauskanpidon lomassa kielilomalla eksoottisessa Brasiliassa.

Siispä mitä vielä odotat? Varaa kielimatka Brasiliaan nyt ja varmista paikkasi Rion karnevaaleilla!