Matkakertomus: Barcelonan kielimatkalla huhtikuussa 2010


"Hieno kielikurssimatka", näin kuvailee asiakkaamme Anna-Liisa kielimatkaansa keväällä Barcelonassa. Anna-Liisa oli kielikurssilla Espanjassa kohentaakseen espanjan kielen taitojaan. Kielikoulumme sijaitsee kaupungin keskustassa ja sen modernit, ilmastoidut luokkahuoneet tarjoavat ihanteelliset puitteet espanjan opiskelulle. Anna-Liisa kirjoitti kaksi viikkoisesta kielikurssi kokemuksestaan kertomuksen, jonka voit lukea tästä:

"Matkaan lähdin ystäväni houkuteltua minut matkaseurakseen. Ei minua tosin kauan tarvinnut houkutellakaan. Tätä kielikurssia ennen olimme kumpikin opiskelleet kaksi vuotta kansalaisopiston espanjanryhmässä.

Barcelonassa asuimme kielikoulun opiskelija- asuntolan solussa, jossa kaksi mukavaa ja pirteää ruotsalaistyttöä asui kanssamme. Asumisessa ei ollut ongelmia, paitsi että huoneemme oli melko pieni. Koulu oli aivan lähellä asuntoamme ja koulun vieressä oli erittäin viehättävä ja houkutteleva kahvila, jonka monia erilaisia leivonnaisia ehdimme maistella opiskeluviikon aikana päivittäin.

Kielikoulussa oli ensin tasomme arvioimiseksi sekä kirjallinen koe että haastattelu. Kun saimme kokeessa kirjalliset espanjankieliset kysymykset eteemme, melkein järkytyin, kun vaikutti siltä, etten oikein ymmärtänyt siitä montaakaan sanaa. Vilkaisin hiljaisuuden lamaamassa huoneessa kaveriini, ja samassa purskahdimme nauramaan, eikä siitä meinannut tulla loppua ainakaan minun osaltani, kaipa siihen oma osansa oli jännityksellä. Muut kokeeseen osallistujat (tuossa vaiheessa vielä meille tuntemattomia ) katselivat vähän hymyillen ja myötätuntoisina meitä. Haastattelu meni joten kuten (heikosti) ja pääsimme ryhmään, joka ei ollut ihan alkeiskurssi, mutta sopi meille hyvin.

Onni oli puolellamme, kun saimme opiskella aamuvuorossa (klo 9-13). Opiskeluryhmässämme oli yksi kiinalaispoika, kaksi saksalaistyttöä, yksi saksalaispoika, kaksi ruotsalaistyttöä, yksi ranskalainen tyttö ja me kaksi suomalaista eläkeläisnaista. Unohdinkohan jonkun? Nuoret ottivat meidät sopuisasti vastaan ja ryhmä oli todella kiva, mutta niin oli opettajakin aivan hurmaavan hauska Jorge.

Opetus oli kokonaan espanjaksi. Joskus kuitenkin asioita tarkennettiin englanniksi, jos jäi epäselvyyttä jollekulle. Opetus sisälsi teoriaa, täydentämistä jne. Saimme myös kotitehtäviä, joita sitten tarkistettiin seuraavana päivänä. Opetus oli hyvää. Luulen, että kaikki olimme jokseenkin samalla tasolla espanjan kielen opiskelussamme entuudestamme, mutta nuoret ja kaverini olivat reippaampia ottamaan osaa keskusteluun espanjaksi.

Vapaa-aikanamme olimme jatkuvasti menossa kaupungilla katsellen nähtävyyksiä, ruokaillen ja shoppaillen. Joka päivä oli uutta katsottavaa ja koettavaa opiskelun lisäksi.

Kun viikko hurahti ohi, oli haikea jättää ryhmä ja opettaja. Islannin tulivuorenpurkauksen aiheuttama sumupilvi esti kuitenkin paluumme suunnitellun ohjelman mukaan. Eipä kuitenkaan huolta, koulun asuntomme tosin piti luovuttaa, mutta löysimme Speak & Fun Kielimatkojen lähettämistä ohjeista hotellin, joka oli perheyritys, halpa ja hyvä. Jäi siis lisää aikaa kierrellä kaupunkia ja nähdä uutta ja mukavaa.

Kerran vain puistonpenkillä istuessamme ja karttaa tutkiessamme meinasi käsilaukkuni lähteä kävelemään, mutta onneksi hihna oli käteni ympärillä ja kun aloin huutaa että ”laukku lähti liikkeelle”, niin onnistuin sen pitämään. Penkin vastakkaisella puolella (yhteinen selkänoja) istuva mies todennäköisesti yritti sen hivuttaa matkaansa. Asian havainnut ja tapahtumaa seurannut poliisi tuli kuitenkin kysymään minulta, että onko laukussa kaikki tallella. Ja olivathan ne kaikki tallessa.

Kokonaisuudessaan hieno reissu. Tuli koettua, nähtyä ja tehtyä monenmoista ja ehkä opin jotain lisää kielellisestikin. Ainakin matkan jälkeen minulla on ollut hurja into opiskella espanjankieltä ja varsinkin kerryttää sanavarastoani."


Innostuitko Anna-Liisan kertomuksesta? Lisätietoja espanjan kielikursseistamme ja Barcelonasta löydät kotisivuiltamme! Lähde sinäkin Speak & Fun kielimatkalle mihin tahansa monista kohteistamme ympäri maailmaa ja koe ikimuistoinen kielikurssi.