Purjehdus osana espanjan kielimatkaa Valenciassa!


Valenciassa voit oppia espanjaa muutenkin kuin pänttäämällä kielioppia sisätiloissa, nimittäin purjeveneen kannella oppien uutta sanastoa.

Tyyrpuuri, kapteeni, isopurje ja ruori... Miten tällaista espanjan sanastoa voi oppia? Tietenkin harjoittelemalla ja jatkuvalla kertaamisella. Tämä onnistuu parhaiten Espanjan kielimatkakohteessamme Valenciassa, kun varaat kielikurssin lisäksi purjehduskurssin. Espanjaa Plus purjehduskurssilla opiskelet aamupäivisin espanjan kieltä ja iltapäivisin pääset purjehtimaan pitkin Valencian rannikkoa.

Aamupäivällä kielikoulu tarjoaa espanjan intensiivikurssia. Kielikoulu järjestää espanjan kielikurssia ympäri vuoden viikoittain eritasoisissa ryhmissä (korkeintaan 8 opiskelijaa ryhmä). Kielikoulumme on espanjalaisten yhdistysten FEDELE:n ja AMEELE:n jäsen sekä Instituto Cervantesin hyväksymä kielitutkinnon suorituskoulu. Koulu on erikoistunut opettamaan espanjaa vieraana kielenä. Kaikilla Valencian kielikoulumme opettajilla on kielitieteen korkeakoulututkinto sekä monien vuosien kokemus espanjan opetuksesta vieraana kielenä. Kaikki tämä takaa opetuksen korkean laadun kielikoulussamme Valenciassa.

Iltapäivän ohjelmaan sisältyy purjehduskurssi. Ryhmän tapaamispaikkana on Valencian satama ja purjehtimaan lähdetään La Malvarosan rannalta. Kapteenin lisäksi samassa purjeveneessä on korkeintaan 5 kielikurssilaista. Uudet merimiehet pääsevät sukeltamaan purjehduksen saloihin ammattilaisen ohjauksessa. Purjehtiessasi pääset kokeilemaan käytännössä aamupäivällä kielikurssilla oppimiasi asioita ja harjoitella kaikkea oppimaasi. Purjehduskurssi on kaksi kertaa viikossa kielikurssisi ajan.

Kurssilla on käytössä TOM 28 Max veneet. Pleamar vastaa kielimatkalaisten merimies koulutuksesta. Tämä espanjalainen yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Deniassa, avasi juuri toimipisteen myös Valencian satamaan. Yritys on suunnitellut purjehduskurssin juuri espanjan kielikurssilaisten tarpeisiin, mutta sen lisäksi yritys vuokraa jahteja ja purjeveneitä sekä järjestää muita kursseja. Erityisen suosittuja ovat veneretket Mallorcalle sekä Ibizalle ja takaisin.

Valencia on tunnettu muun muassa America's Cupin purjehduskilpailuista. America's Cup purjehduskilpailu järjestettiin vuosina 2007 ja 2009 Valencian rannikon edustalla. Purjehtimisen lisäksi on tällä välimeren kaupungilla paljon erilaisia kokemuksia tarjottavana kielikurssilaisille: Formula 1 osakilpailu, historiallinen vanhakaupunki, modernia taidetta ja tiedettä. Valencia tunnetaan vastakohtien kaupunkina ja on ehdottomasti vierailunarvoinen.


Valencialla on melkein 500 kilometriä rantaviivaa ja juuri siksi se onkin mahtava kohde kielikurssin ja purjehduskurssin yhdistämiseen. Espanjaa opit parhaiten yhdistämällä teoreettisen ja käytännön harjoittelun, lähde siis kanssamme purjehtimaan ja oppimaan espanjaa Valenciaan.