Matkakertomus - Wien


Asiakkaamme Johanna T. osallistui kesällä kaksi viikkoa kestävälle kielikurssille Wieniin kohentaakseen saksan kielen taitoaan. Kielikurssin kohteena oli Itävalta. Kielikoulumme sijaitsee Itävallan modernissa pääkaupungissa Wienissä. Hän kirjoitti kielikurssi kokemuksestaan matkakertomuksen. Tässä siis Johannan kertomus kokemuksistaan kielimatkallamme:

Wien 6.- 19.6.2010

"Päätös kielikurssille lähtemisestä syntyi keväällä miettiessäni yo-lahjatoiveitani. Kohteeksi valikoitui Wien, koska halusin ehdottomasti opiskella saksaa ja kaupunki oli minulle jo ennestään tuttu. Asuin kaksiviikkoisen kurssin ajan wieniläisen naisen luona, joka majoitti samaan aikaan myös espanjalaista ja amerikkalaista tyttöä. Tämä koitui suureksi onnekseni, sillä vietin suurimman osan vapaa-ajastani kämppisten ja heidän amerikkalaisten kavereidensa kanssa.

Koulu järjesti opetusta maanantaista perjantaihin aina muutaman tunnin päivässä. Ennen lähtöä tekemäni tasotestin perusteella minut sijoitettiin sopivaan ryhmään, jossa minun lisäkseni oli oppilaita Yhdysvalloista, Meksikosta, Hollannista, Unkarista, Ukrainasta ja Venäjältä. Ryhmässä oli siis vajaa kymmenen oppilasta. Aamuisin aloitimme kielioppitunnilla ja sen jälkeen harjoittelimme puhepuolta keskustelutunnilla. Kieliopin aihe oli sama koko viikon, mutta keskustelutunneilla aiheet vaihtelivat lähes päivittäin. Opetuksen taso oli erinomainen, ja vaikka en mennytkään kurssille opiskelemaan otsa kurtussa kaksoisinfinitiiviä, opin tunneilla kuitenkin paljon.

Vapaa-ajalla riitti ohjelmaa kiitettävästi - tarjoaahan Wien jo itsessään äärettömän monta näkemisen arvoista paikkaa. Perinteisten Stephansdomin, Hofburgin ja Belvederen kaltaisten paikkojen lisäksi jäi mieleenpäinuvaksi kokemukseksi Wienin filharmonikkojen kesäyön konsertti Schönbrunnin linnan pihalla. Paikalla oli kymmeniä tuhansia ihmisiä ja tunnelma oli mitä mahtavin! Matkan aikana kävin myös elämäni ensimmäistä kertaa oopperassa. Tietysti tutuksi tuli Mariahilferstraße-ostoskatu, jonka varrella oli herkullinen jäätelöbaari. Sacherin kahvilassa kävimme tietysti syömässä aidot Sacher-leivokset, jotka yhessä muiden itävaltalaisherkkujen kanssa kuuluvat leivosten aatelisiin.

Kotona minulle tarjottiin joka ilta kolmen ruokalajin päivällinen, mikä tuntui tietysti melko tuhdilta. Ruoka oli kuitenkin maittavaa, ja ennen kaikkea sain syödä monia perinteisiä itävaltalaisia ruokia. Nainen oli todella mukava, joten hänen kanssaan puhuin paljon muun muassa päivän tapahtumista, hänen vanhoista oppilaistaan, Itävallasta ja Suomesta. Vapaa puhuminen on mielestäni aina hauskinta, vaikkakin se välillä tuntuu haastavalta. Valitettavasti amerikkalaisten ystävieni saksa oli melko hataraa, joten heidän kanssaan "jouduin" puhumaan englantia. Kokonaisuudessaan sain matkan aikana puhua kaikkia osaamiani kieliä edellä mainittujen lisäksi: ruotsia, espanjaa, venäjää, italiaa ja ranskaa. Ihmisiä oli todellakin ympäri maailmaa, joten opin paljon myös eri kulttuureista.

Vapaa-ajalla osallistuin myös muutamalle koulun järjestämälle retkelle. Päiväretki Salzburgiin, Mozartin synnynkaupunkiin, oli kiinnostava mutta kiireinen, sillä käytettävissämme ollut aika ja Salzburgin nähtävyydet eivät olleet aivan oikeassa suhteessa. Salzburgin linnasta oli kuitenkin loistavat näkymät kaupungin yli, ja saimmepa suumme makeaksi aidoilla Fürstin mozartinkuulilla. Toinen koulun järjestämä aktiviteetti oli illanvietto perinteisessä Heuriger-tuvassa. Samalla kun nautiskelimme viinejä tutustuimme taas uusiin ihmisiin, joten eipä ollut turha reissu sekään!

Oikeastaan ainoa miinuspuoli oli asuntomme hieman etäinen sijanti keskustasta. Päästäksemme U-bahnille tai Straßenbahnille meidän täytyi ensin matkustaa muutama pysäkinväli bussilla ja sen jälkeen useampi pysäkinväli U-bahnilla päästäksemme keskustaan. Onneksi U-bahn liikkui tasaisin väliajoin, joten asemilla ei tarvinnut odottaa kauan. Kokonaisuudessaan matka oli upea kokemus, ja lähtöaamuna mieliala oli varsin haikea. Niin klichéiseltä kuin kuulostaakin, pidän edelleen tiivisti yhteyttä matkalla saamiini kavereihini ja muistelemme edelleen lämmöllä Wieniä. Voin siis sanoa saaneeni aivan mahtavan yo-lahjan!"


Innostuitko Johannan kokemuksesta? Haluaisitko parantaa kielitaitoasi tai oppia ihan uuden kielen? Käy ihmeessä sivuillamme tutustumassa kielimatka tarjontaamme ja poimi sieltä itsellesi parhaiten sopiva kielikurssi.