St. Patrick's Day Dublinissa


Irlannin kansallisista juhlapyhistä kuuluisin on varmasti St. Patrick's Day, joka tunnetaan puhekielessä myös nimellä St. Paddy's Day. Uskomuksen mukaan Irlannin suojelupyhimys Patrick karkoitti käärmeet saarelta ja käännytti kansan katolilaisiksi. Pyhä Patrick oli siis Irlannin ensimmäinen lähetyssaarnaaja ja hänen mukaansa on nimetty lukuisia luostareita, kouluja ja kirkkoja kautta maan. Hänen kunniakseen juhlitaan vuosittain maaliskuun 17. päivä St. Patrick's Day:tä, johon liittyvissä tapahtumissa voit itsekin olla osana lähtemällä kielimatkalle Dubliniin.

Aikaisemmin St. Patrick's Day oli myös uskonnollinen juhlapyhä. Sitä se on edelleenkin katoliselle kirkolle, mutta vuodesta 1903 St. Patrick's Day on ollut myös kansallinen juhlapyhä Irlannissa. Sitä juhlitaan maanlaajuisesti lukuisilla festivaaleilla ja paraateilla. Vihreän tasavallan kansallisvärin kunniaksi pukeudutaan St. Patrick's Day:nä hauskoihin, mutta kokonaan vihreisiin asuihin, kokoonnutaan kaupungin kaduilla ja pubeissa sekä juhlistetaan päivää Guinnessilla.

Suurimmat juhlat Pyhän Patrickin päivänä löydät joka tapauksessa Irlannin pääkaupungista Dublinista. Tänä vuonna järjestetään 15. kertaa viisipäiväinen St. Patrick's Festival. Tätä tunnettua juhlaa Irlannin kansallispyhän kunniaksi vietetään 12.-17. maaliskuuta 2010 erilaisin tapahtumien, kuten katuteatterin keinoin sekä perinteisin ja modernein irlantilaisin musiikki- ja tanssispektaakkelein. Voit myös nähdä komediaa, elokuvia ja muita erikoisuuksia iirin kielellä, ja tietysti samalla opit myös englantia. Festivaalihumussa riittää aktiviteetteja koko perheelle, esimerkiksi vuosittainen aarteenetsintä. Juhlinnan kohokohtana on maailman suurin ja parhain St. Patrick's Day:n paraati, joka kulkee katuja pitkin kaupungin läpi. Yli 6000 katsojaa kokoontuu tällöin Dubliiniin. Kaupungin kaupat, yritykset ja koulut ovat suljettuna. Festivaalin tavoitteena on juhlistaa irlantilaista kulttuuria yhdessä koko maan asukkaiden kanssa, mutta erityisesti eri puolilla maailmaa asuvien Irlannin ystävien kanssa.

Kielimatkallasi Dublinissa voit elää mukana tässä Irlannin tärkeimmässä päivässä ja oppia tuntemaan lähietäisyydeltä, mitä irlantilaisuus todella on. Mutta voit lähteä matkalle myös muualle maahan, esimerkiksi kielikurssille Galwayhin tai kielikurssille Corkiin. Kautta maan pidettävät juhlinnat tarjoavat vierailijoille syväluotauksen irlantilaisen kulttuurin ytimeen. Irlannin ystäville ja sellaisiksi aikoville maaliskuu onkin ihanteellinen ajankohta lähteä kielimatkalle Irlantiin. Kesällä tarjontaamme kuuluu myös nuorten kielimatka Irlantiin.

1 Kommentare:

Write Kommentare